fbpx

Organiseeritus kui vaimse tervise abivahend – kuidas kasutada Notionit?

Tänapäeva kiire elutempo juures võivad argised toimetused tunduda ülekoormavad, muutes sageli kehvemaks tuju ja motivatsiooni. Olenemata sellest, kas ollakse noor või vana, käiakse tööl või õpitakse alles koolis, aitab elu organiseerimine tulla toime igapäevaste kohustustega, mis parandab suuresti vaimset tervist. Siinjuures tõttab appi rakendus Notion.

Mis on Notion?

Viimaste aastate jooksul kultuslikuks muutunud Notion on Notion Labs, Inc. poolt välja töötatud veebirakendus, mis pakub laialdasi võimalusi oma elu planeerimiseks. Rakendus koondab ühte kohta kõik, mida produktiivseks eluviisiks vaja võib minna: märkmed, kalendrid, tabelid, dokumendid, to-do list’id ja paljugi muud. Lisaks saab enda plaanidel pidevalt silma peal hoida, kuivõrd Notion pole olemas ainult arvuti-, vaid ka mobiilirakendusena.

Unsplash (Mariia Shalabaieva)

Kuidas alustada Notioni kasutamist?

Alustades võib Notioni peamiseks murekohaks osutuda selle vabadus. Laiad võimalused rakenduse isikupäraseks muutmisel muudavad selle kasutamist keerukaks ning aeganõudvaks. Altpoolt leiad paar suunavat küsimust ja nippi, kuidas seda kõike enda jaoks sujuvamaks muuta.

1. Otsusta, milleks Notionit kasutada soovid:

Esimene ning kõige tähtsam samm on mõista, missugustel elualadel võiks Notion sulle abi osutada. Koondada ja korrastada saab näiteks igapäevaseid kooli- ja töökohustusi, erinevaid projekte ja isiklikke eesmärke, nädala toidu- ja trennikordi ning isegi rühmatöid, kuna Notioni lehekülgi saab teistega hõlpsasti jagada. Teades oma eesmärki on palju kergem muuta rakendust endale tõeliselt kasulikuks.

2. Loo konto ning leia sobivad mallid:

Kui oled otsustanud, mida soovid Notionis täpsemalt tegema hakata, on aeg luua endale rakendusse kasutajakonto. Kasutajaks hakkamine on tasuta ning käib meiliaadressi, Google’i või Apple’i konto kaudu.
Loonud konto, ootab uut kasutajat ees tühi valge leht ning lühike kasutusjuhend. Edaspidi avaneb kaks valikut: hakata ise tühja lehe kallal pusima või valida endale rikkaliku valiku hulgast sobiv mall. Malle saab leida Notionilt endalt, kuid ka mujalt internetist. Kasutaja eesmärgiga kattuv mall annab hea raamistiku, mille põhjal rakenduses tegutsemist jätkata. Sageli on neid võimalik ka hiljem endale veelgi sobilikumaks kohandada.

3. Kogu inspiratsiooni teistelt:

Tänu Notioni populaarsusele ei teki hetkel ühelgi huvilisel selleteemalisest veebisisust puudust. Igasuguseid innustavaid mõtteid ja nippe on võimalik leida videotest Tiktokis ja Youtube’is või erisugustest artiklitest ja foorumipostitustest.

Kaanepilt: Unsplash (Swello)

Artikli koostas noorteinfoportaal Teeviit vabatahtlik Karola Lee Aasavelt.

Teeviit teemakuud 2025 - vasta küsitlusele!

Noorteinfoportaal Teeviit võtab iga kuu fookusesse ühe kindla teema. Nii teeme ka 2025. aastal!  

Ootame Sind vastama küsimustikule, et selgitada välja noorte jaoks kõige olulisemad ja põletavamad teemad. Loome sisendi põhjal teemakuud, artiklid ning kogemus- ja persoonilood. 

Vasta küsitlusele ja jäta oma e-mail, kui soovid osaleda loosis!

Küsimustik on avatud 3. novembrini 2024.

Rohkem infot leiad teemakuude kohta postituseset Teemakuud 2025.

Skip to content